GRAVEN KINDEREN KEMELS-VANPARYS

Van de kinderen van het Kerkomse molenaarsgezin Kemels-Vanparys (zie vorig bericht) vond ik twee graven terug, de graven van twee molenaars.

Op het kerkhof van Kerkom, aan de zuidzijde van de kerk, bevindt zich het graf van Felix Kemels (1841-1918) en zijn vrouw Philomena Van Kelekom (1860-1948). Felix volgde zijn vader Jan-Baptist op als molenaar in het Kerkomse Bijvoorde. Zijn vrouw stamde uit het gezin Patricius Van Kelecom-Fets uit Kumtich.

Graf Kemels- Van Kelecom, Kerkom, aan de zuidzijde van de ke.JPG

Graf Kemels-Van Kelecom te Kerkom.JPG

In Vissenaken St.-Maarten bevindt zich het graf van Jozef Kemels (1852-1925) en zijn vrouw Amelia Lambrechts (1863-1918). Zij waren de eigenaar-molenaars van de Molen Van Dalem gelegen op de Velp. Jozef liet na het overlijden van zijn vrouw in 1918 het grafmonument oprichten aan de oostkant van de kerk tegen de gevel van het koor. Later werden ook hijzelf en zijn zoon Oscar er begraven.

Graf Kemels-Lambrechts in Vissenaken St.-Martens aan de koor.JPG

Graf Kemels-Lambrechts Vissenaken St.-Martens (3).JPG


Ter info

De Dalemse Molen aan de Velp in Vissenaken

Kopie van Dalemse Molen Vissenaken 2012 (1).JPG