Expo 58

2008. Vijftig jaar na Expo 58

Untitled-Scanned-01

 

In het kader van dit heilige jaar jubileumjaar ter herdenking van de Expo 58 getuigen foto’s van de aanwezigheid aldaar van de kinderen Ulens, alias de ex-Kerkomse Fetsjes, tijdens de Grote Vakantie. Ook dit is een stukje familiegeschiedenis, waarvan we de archiefstukken al na vijftig jaar vrijgeven.
 

Kopie van Expo '58 (2)


Van de expo herinner ik me nog de modernistische gebouwen, vooral de betonnen pijl van de Burgerlijke Bouwkunde, de spoetnik …
Wij waren er enkele van de meer dan 40 miljoen bezoekers en ook enkele van de ca. 39 miljoen die het Atomium niet betraden. Want op de expo – dat blijkt ook uit ‘historisch onderzoek’ – was alles duur, ook de toiletten. Ik voel nog het schaamrood bij me opkomen toen ons tweejarige zusje pipi deed in een koninklijk aangelegd, tricolore bloemenperk. (Bestond er geen foto met Marijke aan dat perkje?)

 

Expo '58 (5)
Op de loopbrug met op de achtergrond de kerktoren en ijzeren klokkentoren van
het Vaticaans paviljoen. De juiste plaats voor een groot, christelijk, Vlaams gezin
uit de jaren 50 van de vorige eeuw.